Natuur in Noorwegen

Noorwegen staat voor een eindeloze natuur, rust en ruimte. Het is niet vreemd dat dit land zo immens populair is onder de Nederlanders. In ons land kennen we nog maar weinig plekken waar we echt kunnen genieten van natuur, rust en ruimte. In Noorwegen vindt u bijna niet anders. Het is dan ook zeker aan te raden om eens een vakantie in dit land te vieren, zodat u echt even helemaal bijkomt van alle drukte en hectiek in Nederland.

De meest indrukwekkende natuur

Noorwegen heeft een indrukwekkende en ronduit adembenemende natuur. Allereerst zijn er natuurlijk veel bekende fjorden te vinden, maar u vindt er ook de mooiste skigebieden en prachtige bossen waar u uren in kunt wandelen zonder ook maar een moment gestoord te worden. Het berglandschap dat u kunt bewonderen in het Børgefjell Nationaal Park is ideaal voor het maken van lange en actieve wandelingen. Bindt u liever de latten onder voor een winterse ervaring in de natuur? Dan is het Dovre-Sunndalsfjella Nationaal Park zeker aan te raden.

Bezienswaardigheden

Noorwegen heeft bijzonder veel kalmerende natuurgebieden, maar is er natuurlijk ook meer dan voldoende te doen. U kunt eens een bezoek brengen aan Vikingskipshuset om bijzondere Vikingschepen te gaan bewonderen. Ook een tripje naar museumeiland Bygdøy is een absolute tip.